Steak tartar |
São Paulo has faced very hot days, nearing 37 degrees celsius in the afternoon. To face with this heat, today I decided to lunch something different and my choice was the steak tartar. A Mongol origin dish and later introduced in german culinary by sailors and inspired the creation of well known burger.
Steak tartare is made of finely minced beef and served cold with dark bread.It is often served with onions, capers and seasonings.
I tasted this wonder in the Juca Alemão restaurant (http://www.jucalemao.com.br) in Brooklin (Sao Paulo) and the portion is generous and can be divided into two persons.
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São Paulo tem enfrentado dias muito quentes, beirando os 37 graus no meio da tarde. Para enfrentar este calor, hoje decidi almoçar algo diferente e escolhi o Steak Tartar. Este prato tem origem Mongol e foi introduzido na culinária alemã por marinheiros, e que também deu origem ao nosso velho conhecido hamburguer.
O Steak tartar é feito com carne picada, de preferência na ponta da faca, e servida com pão preto. Sempre vem acompanhado de cebola picada, alcaparras e muitos temperos.
Degustei esta maravilha no restaurante Juca Alemão (http://www.jucalemao.com.br) que fica no Brooklin (São Paulo) e a porção é generosa, podendo ser tranquilamente dividida em duas pessoas.
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Restaurante Juca Alemão - Unidade Brooklin II
Rua Min. José Galotti, 134
(11) 5561-6520
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